Hvordan sikre seg jobben?

Du har skrevet en god søknad og kommet på intervju. Hva nå? Har du kommet så langt så betyr det at arbeidsgiver anser deg foreløpig som kvalifisert til stillingen. Nå er det viktig at du gir et godt førsteinntrykk, kan presentere deg selv og husk å vis interesse for stillingen.

Forbered deg godt

Skaff deg kjennskap om bedriften gjennom deres hjemmesider, les gjennom stillingsannonsen og din søknad. Tenk nøye gjennom hvorfor du søkte på jobben og hvorfor akkurat du passer til stillingen. Forbered spørsmål du ønsker å stille under intervju og skriv de gjerne ned. Ta også med eksempler fra tidligere arbeid som er relevant.

Fremmøte

Møt i tide! Er det sentralbord der, presenter deg og husk at de du møter kanskje blir bedt om å gi sine førsteinntrykk av deg. Husk hvem du skal på intervju til. Fast håndtrykk og blikk kontakt er positivt.

Inntrykk

Ha med notater, CV, søknad, evt. eksempler på tidligere utført arbeid, attester og evt. vitnemål til intervjuet. Kle deg vel og i forhold til jobben du søker.

Ta gjerne notater underveis og vær frempå i forhold til å stille gode spørsmål om stillingen, vis at du har forberedt deg. Og ikke minst må du være en god lytter.

Det er lov å være nervøs, men unngå tyggegummi, fikling med penner o.l.

Intervju

Under intervjuet så vil du bli bedt om å presentere deg selv og gå gjennom din CV. Husk at intervjuer er ute etter å se din personlighet så vel som å få innblikk i din reelle kompetanse. Vær derfor ikke redd for å fortelle om deg selv, uten å gå for mye i detaljer. Du skal selge deg selv.

Spørsmål

Det er ofte vanskelig å vite hvilke spørsmål du kommer til å få. Men det er lurt å ha forberedt seg godt på hvem du er. Intervjuer kommer til å fokusere på resultater fra tidligere arbeid, din motivasjon for jobben, hvorfor du søkte og om du passer inn sosialt. Du kommer langt ved å være forberedt og kunne selge deg selv.

Etter intervjuet

Før du forlater intervjuet så spør gjerne om prosessen videre, dette vil gi deg grunnlag for oppfølgning. Ta kontakt med intervjuer 1-2 dager etter den dagen de har sagt de skal komme tilbake til deg for å høre om status. Det er også lov å sende en e-post hvor du takker for intervjuet etter at du har vært der.

Flere jobbsøkertips

CV tips

Jobbsøkertips