Det tar tid å søke på jobb

Lurer du på om du skal skifte jobb? En slik prosess er tidkrevende og det kan ofte ta flere måneder fra man starter prosessen til man faktisk er i ny jobb. Vi gir deg her noen tips om hva du bør tenke på.

26 april, 2017

Påsken er over og vi ser alle tegn til at våren blomstrer. Vi ser fremover mot lysere dager, varmere vær, og gater som er vasket og frie for grus til 17. mai. Russen har nylig startet feiringen og herjer langs gatene i de sene nattetimer. Videre ser vi også at boligmarkedet blomstrer og folk er klare for noe nytt. Det er altså mye som skjer på en gang akkurat nå.

For de fleste studenter er dette en hektisk periode. Eksamensperioden nærmer seg med stormskritt og det kan være lurt å sette av tid nå til å søke din første jobb etter endte studier. Generelt sett er dette også et godt tidspunkt for å søke etter sommerjobb mellom studiene, om du ikke har den klar allerede.

Enten om du søker sommerjobb, er avgangsstudent til våren, eller om du vurderer å bytte jobb – så bør du starte jobbsøkerprosessen nå. Det å søke jobb er tidkrevende, ikke bare for deg som søker på jobben, men også for rekruttereren. Rekruttereren skal gjennomgå mange CV-er og søknader, foreta førstegangsintervjuer, gjerne annengangs intervjuer og i tillegg skal kandidatene kanskje presentere case foran rekruttereren. Denne rekrutteringsprosessen kan ta flere måneder fra stillingen lyses ut.

I tillegg til rekruttererens tidsbruk, kan det ta lang tid å forme CV-en etter drømmejobben og å skrive en god jobbsøknad som skiller seg ut. Her er det viktig at du setter av god nok tid og at du har motivasjon nok til å søke. Et lite tips er å søke tidlig og ikke vente til fristen nesten går ut, da dette kan gå utover kvaliteten på søknaden og CV-en din.

CV-en din er noe av det viktigste du bør prioritere. Det rekruttereren ser etter i CV-en er om din bakgrunn og erfaring kvalifiserer til stillingen. Derfor er det veldig viktig at CV-en er godt tilpasset til stillingen det gjelder. Søker du for eksempel på en salgsstilling er det anbefalt å skrive salgsresultater fra tidligere stillinger du har hatt, og spesielt om de er veldig gode. Videre bør du tenke litt på hvordan du skiller deg ut som selger og hva har du oppnådd tidligere. Søker du jobb i en barnehage kan du for eksempel føre opp gode tilbakemeldinger.

Er det noe du ønsker å legge til av informasjon, men som ikke passer å skrive på CV-en, så er dette noe du kan skrive i søknadsbrevet. Pass på at søknaden din er rettet mot stillingen, er kortfattet og uten skrivefeil, da dette er noe rekruttereren legger godt merke til.

Til slutt vil vi igjen minne deg på tidsaspektet i en søknadsprosess om du har oppsigelsestid. Ønsker du å bytte jobb, så har du mest sannsynlig en oppsigelsestid på noen måneder. Tiden fra du starter søknadsprosessen til du starter i ny jobb kan da fort ta opptil et halvt år.

Kort oppsummert; tidsaspektet her er veldig viktig tenke på! Start søknadsprosessen nå om du er på jakt etter ny jobb etter sommeren eller en sommerjobb i 2017.

Rett Bemanning ønsker deg lykke til med søknadsprosessen.