Sommeren er ikke langt unna – begynn jakten på sommerjobben nå.

Uansett jobb, så er all erfaring god erfaring. Her får du noen tips av oss på hvordan du kan gå frem å få sommerjobb 2017. Og du er også velkommen til å ta en prat med oss i Rett Bemanning om muligheter.

21 februar, 2017

Mange har fått sin første jobberfaring gjennom sommerjobb. Det være seg jordbærplukking, maling, kiosken på campingplassen, plenklipping eller til og med jobber som var mer relevante i forhold til et eventuelt utdanningsløp.

Uansett er all jobberfaring viktig å ta med seg på veien. Å være i jobb gir jobbkompetanse. Det gjelder selvfølgelig i forhold til de arbeidsoppgaver man gjør, men også i forhold til det å forholde seg til fast arbeidstid, samarbeide med andre i arbeidssituasjon og ikke minst lære seg å forholde seg til en leder på en arbeidsplass. All jobb har verdi og gir deg noe. Så er det selvsagt et stort pluss hvis du kan skaffe deg en jobb som er noe relevant i forhold til utdanningen din og til og med virker inspirerende på utdanningen du er midt i.

Skal du ha sommerjobb må du begynne med å finne den nå

 Det beste utgangspunktet er å ta tak i dine relasjoner og kartlegge om noen du kjenner kjenne noen som kanskje har behov for folk til sommeren. Ta tak i tips du får og gå direkte til forskjellige bedrifter, butikker, kafeer og liknende selv om de ikke har lyst ut noen ledige stillinger. De aller fleste jobber som egner seg for ungdom, lyses ikke ut. Husk å ta med CV og søknad. Spør etter den som er ansvarlig for ansettelser. Det er ofte mange om beinet for å få sommerjobber, så bruk litt tid på CV og søknad slik at du huskes og skiller deg positivt ut. Et godt førsteinntrykk gjør at du lettere huskes selv om de ikke kan gi et positivt svar på mulig jobb med en gang.

I ettertid er det viktig å purre opp arbeidsgiveren du har vært innom. Ring eller gå innom på nytt. Spør om de har fått se på søknaden din. Hvis de sier at de skal komme tilbake til deg, så purr dem opp igjen hvis du ikke hører noe den neste uke. Gå alltid alene når du stikker innom bedrifter. Det virker mer seriøst enn å komme sammen med andre. Og kle deg presentabelt, vær positiv og smil.

Dersom du er heldig og de har noe ledig akkurat nå, spør hva slags arbeidsoppgaver man har i jobben, hvor ofte det kan være snakk om å jobbe, arbeidstider osv. Det er viktig at du er motivert og viser at du har lyst på jobben. Gi fra deg CV og søknad og si at du kan stille til intervju hvis de ønsker, sjekk gjerne tips om CV skriving før du lager din CV og vær forberedt på et spontant intervju der og da.

Tenk derfor litt gjennom følgende:

  • Hvorfor har du søkt jobben?
  • Har du noe jobberfaring fra før?
  • Hva stresser deg i jobb?
  • Hva kan du bidra med og hvorfor skal de ansette deg?
  • Beskriv dine sterke egenskaper og vis selvinnsikt ved å si noe om hva du kan bli bedre til/på.
  • Si noe om dine interesserer utenom jobb slik at får gitt et lite bilde av hvem du er som person.
  • Hvor mye kan du jobbe og når kan du begynne?

Dette var noen innledende tips til deg. Vi i Rett Bemanning hjelper deg gjerne med å finne sommerjobb og våre rådgivere gir deg gjerne mer detaljerte tips og råd om både CV, søknad og intervju.

God sommerjobbjakt!

Søk sommerjobb hos oss?

HER