Kategorier
aktuelt

Hjemmekontor åpner for en fleksibel sommer – jobbe fra solsengen?

Økt bruk av hjemmekontor og hybride arbeidsplasser har påvirket hverdagen til både arbeidsgivere og arbeidstakere. Det finnes helt åpenbart både fordeler og ulemper knyttet til bruk av hjemmekontor, men i stort ser det ut til at en mer hybrid arbeidsform er den nye «normalen». Derfor er det også greit å se på hvordan hjemmekontor fungerer om sommeren – er det greit med arbeid fra solsengen?

Hjemmekontor med fleksible arbeidsstillinger

Hvis arbeidsgiver tillater hjemmekontor, vil det være vanskelig å trekke en tydelig grense når det gjelder nøyaktig hvor i egen bolig det er lov å jobbe. Noen arbeidsgivere vil for så vidt stille krav til et sikkert rom uten innsyn, men for mange vil det være greit å jobbe litt i det fri. Det kan selvfølgelig diskuteres hvorvidt solsenger gir en optimal ergonomisk arbeidsstilling, men det kan være et avbrekk fra lange timer i en kontorstol.

Moderne laptops og mobiltelefoner med høy lysstyrke fungerer fint også i sollys, og i utgangspunktet er det selvfølgelig positivt med frisk luft og naturlig sollys. Så lenge som arbeidstakeren kan jobbe uforstyrret i egen hage eller på balkongen, kan det være en god løsning.

Hva med solsengen i «syden»?

Å jobbe fra en solseng i «syden» kan ikke helt sammenlignes med å jobbe noen minutter i egen hage. Det finnes kanskje ingen fasitsvar, men mange arbeidsgivere kan være skeptiske til å legge til rette for en hjemmekontorløsning som er basert på at man egentlig «er på ferie».

Hvis det for eksempel er slik at familien er på ferie, samtidig som den ansatte skal jobbe fra en av solstolene, kan det åpenbart bli utfordrende med konsentrasjon og effektivitet. Samtidig kan en slik løsning nesten helt sikkert skape konflikter og en uheldig utvisking av grensene mellom arbeid og fritid. Derfor er det kanskje greit å begrense hjemmekontor fra solstolen til noen litt kortere økter fra solstolen i egen hage?